Elmalı Işkın Tatlısı
ORTA
4 KİŞİLİK
Malzemeler
Yapılışı
-
1
IŞKINLARIN dış liflerini soyarak çıkarın. İkişer parmak uzunluğunda kesin. Elmaları küp şeklinde doğrayıptencereye alın. Üzerine tozşeker ekleyin. Üzerini aşmayacak kadar su ilave edip, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.AŞÇININ NOTUIşkın: Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek dağlarında yetişen “ışkın”, diğer adlarıyla “rıbes” ve “dağ muzu”, havaların ısınmasıyla birlikte yüzünü gösterir. Özellikle salatalara çok yakışan ışkın, ekşimsi tadıyla, tatlı tuzlu pek çok yemeğe malzeme olabilir.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL