Ekşileme
Malzemeler
Yapılışı
-
1
DOLMALIK biber, çarliston biber ve sivri biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra hepsini1.5 cm genişliğinde ve 5 cm uzunluğunda doğrayıp kenara alın. 2 Patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasınadörde bölüp, 1.5 cm genişliğinde ve 5-6 cm uzunluğunda doğrayın. Bir tencereye 4 su bardağı sukoyun. Kaynayınca üzerine patlıcanları ve bir adet limonun suyunu ekleyin. 5 dakika haşlayıp patlıcanları sudan alın. Aynı suda biberleri de haşlayıp süzün. 3 Domateslerin kabuklarını soyup irice doğrayın ve blender'e alın. Üzerine zeytinyağı, bir adet limonun suyu ve sarmısakları ilave edin. Püre haline gelinceyedek çekin. Tuzunu ayarlayıp sosu geniş bir kaba alın. Üzerine haşlanmış sebzeleri ilave edin. Buzdolabında bir gece beklettikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL