Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı köftelik bulgur
    1 kahve fincanı irmik
    Yeteri kadar su
    Fesleğen,
    Kimyon,
    Pulbiber
    Tuz
    Sos için:
    Yarım kg ıspanak
    1 tatlı kaşığı fesleğen,
    Kimyon,
    Pulbiber
    Üzeri için:
    1 çorba kaşığı nar ekşisi
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    2 diş dövülmüş sarmısak
Derin bir kabın içine bulgur ve irmiği alarak, üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyin. Suyunu çekince, fesleğen, kimyon, pulbiber ve tuz ilave edip, karıştırın. Bulgur ve irmik iyice yumuşayıncaya kadar yoğurun. Yoğururken biraz su serpin. Hazırladığınız karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Avuç içinizi ıslatıp, malzemeyi yuvarlayarak minik köfteler yapın. Köfteleri kaynayan suda 15 dakika haşlayın. Tel süzgeç yardımıyla suyunu süzüp, servis tabağına alın. Diğer yanda ıspanakları yıkayın ve 2 bardak suyla 10 dakika haşlayın. Soğumaya bırakın. Ispanakları avucunuzun içinde iyice sıkarak suyunu alın. İçine fesleğen, kimyon ve pulbiber ekleyip karıştırın. Ispanak sosunu köftelerin üzerine gezdirin. Ayrı bir kapta nar ekşisi, zeytinyağı ve dövülmüş sarmısağı karıştırın. Bu karışımı ıspanaklı top köftelerin üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.