Buğdaylı Ispanak Kökü
Malzemeler
Yapılışı
-
1
AŞURELİK buğdayı bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlayıp kenara alın. Sıvıyağı bir tencereye alıp, piyazlık doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine yarımay doğranmış havucu ilave edin. Havuçları da kavurduktan sonra salçayı katıp bir-iki çevirin. Ocağın altını kısıp, ıspanağı ilave edin. Üzerine aşurelik buğdayı ekleyin. Tencerenin üzerine suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Ispanak yumuşayana dek pişirip ocaktan alın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL