MALZEMELER
1 kg balkabağı
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 su bardağından 1 parmak
fazla pirinç
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet nane
İki buçuk çorba kaşığı kuşüzümü
1 tutam tarçın
1 tutam yenibahar
1 tutam karabiber
5 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıcak su
OLMALIK fıstığı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip, kavurmaya devam edin. Pirinci ekleyip iyice kavurun. Kıyılmış maydanoz, dereotu ve naneyi ilave edin. Kuşüzümü, tarçın, yenibahar, karabiber, yarım tatlı kaşığı tuz ve 3 adet kesmeşekeri ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ilave edin. Kısık ateşte kapağını kapatıp, demlenmeye bırakın. Balkabağının kabuğunu soyun. İnce ve geniş olarak dilimleyin. Yapışmaz yüzeyli tavada yumuşayana kadar pişirin. Dilimleri yan yana bütün olacak biçimde yerleştirin. İç harcı koyun. Rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine su, 2 adet kesmeşeker ve yarım tatlı kaşığı tuzu ekleyin. 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğuduğunda, ilimleyerek servis yapın.