MALZEMELER
400 gram asma yaprağı
Yeteri kadar su
1 tatlı kaşığı çemen
1 su bardağı kuru bakla
1 su bardağı buğday kırığı
150 gram pastırma
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
1 tatlı kaşığı sumak
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pulbiber
ASMA yaprağını önce kaynar suya daha sonra buzlu suya batırıp çıkarın. Akşamdan suda beklettiğiniz baklayı yarı yarıya yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Derin bir kaba çemen, bakla, 1 su bardağı sıcak suda yarım saat beklettiğiniz buğday kırığı, kıyılmış pastırma, domates salçası, biber salçası, kıyılmış taze soğan, maydanoz ve nane katın. Sumağı 1 su bardağı suda eritin ve karışıma ilave edin. Tereyağı, nar ekşisi, kişniş, kimyon, pulbiber ve tuz ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Asma yaprağını düz bir zemine serin ve ortasına baklalı iç harçtan koyup, sarın. Yaprak ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları tencereye dizin ve üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirip, sıcak servis yapın.