Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    400 gram asma yaprağı
    Yeteri kadar su
    1 tatlı kaşığı çemen
    1 su bardağı kuru bakla
    1 su bardağı buğday kırığı
    150 gram pastırma
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı biber salçası
    Yarım demet taze soğan
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet nane
    1 tatlı kaşığı sumak
    2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
    1 çorba kaşığı nar ekşisi
    Tuz
    1 tatlı kaşığı kişniş
    1 tatlı kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı pulbiber
ASMA yaprağını önce kaynar suya daha sonra buzlu suya batırıp çıkarın. Akşamdan suda beklettiğiniz baklayı yarı yarıya yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Derin bir kaba çemen, bakla, 1 su bardağı sıcak suda yarım saat beklettiğiniz buğday kırığı, kıyılmış pastırma, domates salçası, biber salçası, kıyılmış taze soğan, maydanoz ve nane katın. Sumağı 1 su bardağı suda eritin ve karışıma ilave edin. Tereyağı, nar ekşisi, kişniş, kimyon, pulbiber ve tuz ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Asma yaprağını düz bir zemine serin ve ortasına baklalı iç harçtan koyup, sarın. Yaprak ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları tencereye dizin ve üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirip, sıcak servis yapın.