Arap Köftesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KÖFTE için bulgur ve suyu tencereye alıp, 15 dakika dinlendirin. Suyunu çeken bulgura un ekleyip, iyice yoğurun. Bulgurun kurumaması için yoğurma sırasında ara sıra elinizi suyla ıslatın. Köfteden fındık büyüklüğünde bir parça koparıp avucunuzda yuvarlayın. İşaret parmağınızda ortasına hafifçe bastırın. Kalan harçla da aynı şekilde köfteler hazırlayın. Derin bir tencereye bol miktarda su ve 1-2 çay kaşığı tuz koyun. Köfteleri ekleyip, pişene dek kaynatın. Köftenin suyunu süzüp kenara ayırın. Ayrı bir yerde kıyılmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Domates-biber salçası, kimyon, karabiber, nane, nar ekşisi ve tuz ekleyip 2 dakika pişirin. Kıyılmış sarmısak ve köfte ilave edin. Köftelerin haşlama suyundan 2 su bardağı suyu yemeğe ekleyin. Ara sıra karıştırarak 5 dakika pişirin. İri doğranmış ıspanak ve dilerseniz su ekleyip ocaktan alın. Harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...