Sofra

6 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    Yarım kg bakla

    Yeteri kadar su

    Yarım limon

    Yarım demet dereotu

    5 dal taze soğanın beyaz kısımları

    15 adet kiraz domates

    SOS İÇİN:

    1 adet limon

    4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

    Yeteri kadar

Baklaları yıkayıp, ayıklayın. Daha sonra yarım limon suyu sıkılmış kaynar suda, hafif yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzdürüp, dilediğiniz büyüklükte doğrayın ve geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış dereotu, ikiye kesilmiş kiraz domates ve doğranmış taze soğan ilave edip harmanlayın, servis tabağına alın. Sos için limon suyu, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.