Fasulyeyi ve kabakları 1 parmak uzunluğunda doğrayın. Havuçları halka halka kesin. Hepsini bambu buharlı pişiricinin içine koyup, içinde su bulunan uygun bir tencerenin üzerine, suya değmeyecek şekilde yerleştirip, pişirin. Haşladığınız sebzeleri bir kaba alın. 20 dakika suda beklettiğiniz kuru üzümleri, dörde böldüğünüz çiğ mantarları, soya filizini ve bademleri sebzelere ilave ederek karıştırın. Sos için kabuklarını soyup, ayıkladığınız domatesleri, kırmızı biberleri ve taze soğanları küçük küçük doğrayın. Doğradığınız sebzeleri tavaya koyduğunuz zeytinyağı ve sirkeli karışımda pişirin. Pişen sebzeleri blendırın en yüksek devrinde püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içine zencefil, toz şeker ve bir tutam karabiber ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Birkaç tutam Akdeniz yeşilliği ile süsleyerek servis yapın.