4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Diyet

MALZEMELER

    250 gram taze fasulye
    250 gram kabak
    2 adet küçük boy havuç
    4-5 adet mantar
    Yarım paket soya filizi
    7-8 adet badem
    Yarım çay bardağı kuru üzüm

    Sos için:
    250 gram domates
    250 gram kırmızı biber
    Yarım demet taze soğan
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Yarım su bardağı sirke
    1 çay kaşığı zencefil
    Bir buçuk çorba kaşığı toz şeker
    Karabiber

    Süslemek için:
    Birkaç tutam Akdeniz yeşilliği

Fasulyeyi ve kabakları 1 parmak uzunluğunda doğrayın. Havuçları halka halka kesin. Hepsini bambu buharlı pişiricinin içine koyup, içinde su bulunan uygun bir tencerenin üzerine, suya değmeyecek şekilde yerleştirip, pişirin. Haşladığınız sebzeleri bir kaba alın. 20 dakika suda beklettiğiniz kuru üzümleri, dörde böldüğünüz çiğ mantarları, soya filizini ve bademleri sebzelere ilave ederek karıştırın. Sos için kabuklarını soyup, ayıkladığınız domatesleri, kırmızı biberleri ve taze soğanları küçük küçük doğrayın. Doğradığınız sebzeleri tavaya koyduğunuz zeytinyağı ve sirkeli karışımda pişirin. Pişen sebzeleri blendırın en yüksek devrinde püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içine zencefil, toz şeker ve bir tutam karabiber ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Birkaç tutam Akdeniz yeşilliği ile süsleyerek servis yapın.