MALZEMELER
2 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber
2 adet çarliston biber
3-4 adet kırmızı turp
2 adet domates
1 dal ince kıyılmış taze soğan
3 diş ince kıyılmış sarmısak
1 çorba kaşığı iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı nar sirkesi
1 tatlı kaşığı hafif kavrulmuş
kimyon tohumu
Yeterince tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Patlıcanları küçük kareler halinde kesin. Acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin. Süzün ve soğuk sudan geçirin. Kurulayıp kızartın. Fazla yağını almak için mutfak havlusunun üzerine çıkarın. Kırmızı ve yeşil biberi ocak ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup küp doğrayın. Turpları alacalı soyup kare şeklinde, domatesi küp doğrayın. Patlıcan, kırmızı ve yeşil biber, turp ve domatesi bir kaseye alın. Soğan, sarımsak ve cevizi ilave edin. Pul biber, zeytinyağı, limon suyu ve nar sirkesini üzerine gezdirin. Kimyon tohumu ve tuz serpin. Karıştırıp buzdolabında yarım saat dinlendirin ve servis yapın.