Sofra

Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı California Calrose pirinci
    2 su bardağı su
    1 çorba kaşığı portakal reçeli
    1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
    1 adet küçük boy havuç
    1 su bardağı kabukları soyulmuş badem
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    Tuz
Pirinci tuzlu sıcak suda 1 saat beklettikten sonra iyice yıkayıp süzün. Tencereye birer kaşık tereyağı ve sıvıyağı alıp 2 bardak su ilave edin. Kaynayınca tuz, havuç ve pirinci katıp karıştırın. Portakal reçelini ekleyip ocağı kısın ve 10 dakika pişirin. Diğer tarafta bademleri 1 kaşık sıvıyağda kavurun. Pişen pilavın üzerine bademleri ve portakal kabuğunu yerleştirin. Karıştırarak servis yapın.