MALZEMELER
2 su bardağı California Calrose pirinci
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı portakal reçeli
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet küçük boy havuç
1 su bardağı kabukları soyulmuş badem
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pirinci tuzlu sıcak suda 1 saat beklettikten sonra iyice yıkayıp süzün. Tencereye birer kaşık tereyağı ve sıvıyağı alıp 2 bardak su ilave edin. Kaynayınca tuz, havuç ve pirinci katıp karıştırın. Portakal reçelini ekleyip ocağı kısın ve 10 dakika pişirin. Diğer tarafta bademleri 1 kaşık sıvıyağda kavurun. Pişen pilavın üzerine bademleri ve portakal kabuğunu yerleştirin. Karıştırarak servis yapın.