Pastırmalı Mercimekli Bulgur Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mercimeği bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip bir taşım kaynatın. Daha sonra suyunu döküp, mercimeği de bir kenarda bekletin. Soğanı ince kıyın. Bir tencereye zeytinyağını alıp, soğanı biraz soteleyin. Salçayla birlikte 2 dakika kavurup, ardından bulguru ekleyerek 5 dakika daha soteleyin. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip, haşlanmış süzülmüş mercimeği de ekleyin. Baharatları da ilave ettikten sonra 10-15 dakika pişmeye bırakın. Bulgurlu mercimeği servis kabına alın. Son olarak, küçük bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağında hafif sotelediğiniz pastırma dilimlerini üzerine yerleştirip ılık ya da sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL