Sofra
Davet sofralarının vazgeçilmez lezzeti bulgur pilavını bir de naneli deneyin! İşte içinde binbir türlü lezzet barındıran naneli bulgur pilavı tarifi...

8 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    2 su bardağı pilavlık iri bulgur

    Yarım demet nane

    3 çorba kaşığı tereyağı

    12 adet arpacık soğan

    1 Türk kahvesi fincanı soyulmuş badem

    2'şer adet kırmızı ve sivri biber

    Üç buçuk su bardağı et suyu veya tavuk suyu

    1'er Türk kahvesi fincanı haşlanmış

    nohut, yeşil mercimek ve kurufasulye

    Yarım Türk kahvesi fincanı kuşüzümü

    Tuz, pulbiber

Bir tencereye tereyağını koyun ve eritin. Arpacık soğan ve bademi hafif pembeleşene kadar kavurun. Doğranmış biberleri ilave edip, 1-2 dakika soteleyin. Bulguru katın ve şöyle bir çevirdikten sonra et suyu veya tavuk suyu ekleyin. Kaynamaya başlayana kadar harlı, sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra nohut, yeşil mercimek, kuru fasulye, kuşüzümü, kıyılmış nane, tuz ve pulbiberi ekleyin. Karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın.