Midyeli Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğanları piyazlık doğradıktan sonra tencereye alın. Yarım çay bardağı zeytinyağında, hafif ateşte pembeleştirin. Daha sonra yıkadığınız pirinci ve suyu ilave edin. Midye içlerini çıkartıp iyice yıkadıktan sonra tencereye ekleyin. Pirinç şişmeye başladığında midye kabuklarını ilave edin. Tahta kaşık yardımıyla pirincin kabukların içine girmesini sağlayın. Sonra ince kıyılmış naneyi, maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi, kuş üzümünü ve dolmalık fıstığı da ekleyerek pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL