
2.5 su bardağı doğranmış ısırgan otu
1.5 su bardağı basmati pirinç
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sadeyağ
Yarım acı biber
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı karabiber
2-3 damla limon suyu
3 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
1 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
2-3 dal taze kişniş
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Pirinci bir kaba alıp üzerine geçecek kadar ılık su ilave edin ve 1-2 saat dinlendirin. Daha sonra suyunu iyice süzdürün. Yemeklik doğranmış soğan ve dilimlenmiş sarımsağı sadeyağda kavurun. İnce doğranmış acı biberi ekleyerek kavurmaya devam edin. Zerdeçal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Pirinç ve limon suyunu katın. Sıcak tavuk suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 15 dakika pişirin. Suyunu çekmeye yakın ısırganı ekleyin. Tabağa alıp üzerine dolmalık fıstık, kişniş ve limon kabuğu serpin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.