Sofra

ELİF KORKMAZEL

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    300 gram kuşbaşı kuzu eti
    1 adet büyük boy havuç
    6 adet kuru kayısı
    1 adet soğan
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Yeteri kadar su
    Bir buçuk su bardağı pirinç
    2 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tarçın
    Tuz
    Karabiber
Eti tencereye koyun ve kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Daha sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Diğer taraftan iri doğranmış havuç, kayısı ve soğanı tereyağında 5-6 dakika soteleyin. Üzerine kuş üzümü, toz şeker, tarçın, tuz ve karabiber ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirmeye bırakın. İçine yıkanmış ve süzülmüş pirinç ile 2 su bardağı sıcak su ekleyip, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Piştikten sonra 10 dakika demlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis yapın.