Sofra

1 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı risotto pirinci
    1 çay bardağı şampanya
    10-12 adet çilek
    2 çorba kaşığı krema
    2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
    5-6 dal taze nane
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 su bardağı sıcak su
RISOTTO pirincini sıvıyağ ile derin bir tencereye alıp kavurun. Sıcak su ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Çileklerin yarısını püre olarak, diğer yarısını tane olarak tencereye ilave edin. 1-2 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra şampanya ve taze nane ekleyin. Risottonun pişmesine yakın, krema ve parmesan peynirinin yarısını ilave edin. Tencereyi ocaktan alıp risottoyu servis tabağına alın. Üzerine kalan parmesanı serpin. Üzerini pürmüzle yakıp, sıcak olarak servis yapın.
ETİKETLER