Büryan pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yıkanmış eti, soğanla birlikte, üzerini kaplayacak kadar su ekleyip yarı yumuşayana kadar haşlayın. Pirinci, ince kıyılmış taze soğanla tereyağında şeffaflaşana kadar kavurun. Kıyılmış taze nane ve 1.5 su bardağı kaynamış suyla, tuz, karabiber ekleyin. 15 dakika pişirin. Pilavı fırın tepsisine dökün. Üzerine etleri yerleştirip, 1 su bardağı etsuyu ekleyin. 150 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin ve sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL