Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Hint Mutfağı

MALZEMELER

    250 gram basmati pirinci
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
    5 adet defne yaprağı
    2-3 adet karanfil
    1 adet çubuk tarçın
    1 çay kaşığı nane
    Yarım çay kaşığı safran
    Tuz
    Bir buçuk litre su

1.5 litre suyu kalın tabanlı bir tencerede kaynatın. Nane ve safran dışındaki tum baharatları kaynayan suya ekleyin. Yıkanmış pirinci ilave edip kısık ateşte pirinçler yüzde 80 pişene kadar bekleyin. Pirinci süzüp tekrar tencereye alın. Nane ve yarım cay bardağı su ile sulandırılmış safranı pirincin uzerine gezdirin. Tencerenin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 15 dakika kadar dinlendirin. Kızarmış soğanlar ile susleyerek servis yapın.