Bademli Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci ılık suda 30 dakika bekletip süzün. Kuş üzümünü ılık suda 20 dakika bekletin. Bademleri kaynar suda 15 dakika bekletip kabuklarını soyun. Tereyağını bir tencereye alıp, bademleri ekleyin. Renkleri değişmeye başlayınca, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. Soğan pembeleşince, pirinci ekleyin ve karıştırarak rengi dönene dek kavurun. Üzerine sıcak et suyu, kuş üzümü, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp, tencerenin üzerine kağıt havlu koyun. 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL