Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    İki buçuk su bardağı toz haline getirilmiş kakaolu bisküvi
    3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
    Üzeri için:
    Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
    1 su bardağı tepeleme pudra şekeri
    250 gram yoğurt
    12 yaprak jelatin
    2 su bardağı irice doğranmış kayısı
    1 paket krema
    Kayısı püresi için:
    250 gram taze veya kuru kayısı
    2 çay bardağı su
    2 yaprak jelatin
Bisküvileri yağla birlikte karıştırıp macun kıvamına gelince, kelepçeli kalıba bastırarak yerleştirin. Bir kabın içinde limon suyu, limonun rendelenmiş kabuğu, pudra şekeri ve yoğurdu karıştırın. 12 yaprak jelatini soğuk suda yumuşatın. Suyunu, çok az kalacak şekilde süzün ve jelatinleri ısıtın. Yavaşça ve sürekli karıştırarak yoğurtlu karışıma ilave edin. Katılaşmaya başlayınca, iyice çırpılmış kremayı ve irice doğranmış kayısı parçalarını ilave edin. Karışımı kelepçeli kalıba boşaltın. Buzdolabında sertleşmeye bırakın.Bu arada kayısı püresi için, kayısıları irice doğrayın. Bir tencereye aktarıp, 2 çay bardağı suda bir taşım kaynatarak ocaktan alın. 2 yaprak jelatini soğuk suda yumuşatın. Ardından az su ile hafif ateşte tamamen eritin. Bu karışımı yavaşça kayısıya ilave edin. Buzdolabındaki yoğurtlu karışımın üzerine döküp, tekrar buzdolabına alın ve bir gece bekletin. Ertesi gün dilimleyerek servis yapın.