MALZEMELER
2 paket yulaflı bisküvi
125 gram eritilmiş margarin
Üzeri için: 2 paket limon jölesi
1 paket labne peyniri
1 paket krem şanti l 1 su bardağı süt
Sosu için: 2 su bardağı vişne suyu
2 çorba kaşığı buğday nişastası
3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı çilek püresi
Jöleleri hazırlayın (püf noktasına dikkat!). Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile mikserleyin. Krem şantiye hazırladığınız jöleyi ve labne peynirini ekleyip çırpın. Bisküvileri robottan geçirip margarinle karıştırın. Karışımı kelepçeli kalıba yayın. Jöleli karışımı bisküvilerin üzerine yayıp, buzdolabında 1 gece bekletin. Sos için vişne suyu, nişasta ve toz şekeri bir tencerede karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp, çilek püresini ekleyin ve karıştırın. Ilındıktan sonra kelepçeli kalıptaki cheesecake'in üzerine yayın. Donması için buzdolabında 1-2 saat daha bekletin. Dilimleyerek servis yapın.