MALZEMELER
Bir buçuk paket lazanya
6 su bardağı su
1 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy kabak
250 gram haşlanmış mantar
400 gram haşlanmış ve suyu
sıkılmış ıspanak
Bir buçuk su bardağı rendelenmiş
light kaşar peyniri
Domates sos için:
1 adet küçük boy soğan
3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
6 adet domates
Tuz
karabiber
fesleğen
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı kepekli un
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı light süt
Tuz
karabiber
Servis için:
Kiraz domates
mısır
soya filizi
LAZANYAYI pakette belirtilen süre kadar haşlayın, süzün ve bir kenara alın. Piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Jülyen doğranmış havucu ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin. 5'er dakika ara ile jülyen doğranmış patlıcan ve kabağı ilave ederek sebzeleri kavurun. Sebzelerin pişmesine yakın kıyılmış mantar ve ıspanağı ilave edin. Tuz ve karabiber kattıktan sonra mantarlar hafif diri kalacak şekilde pişirip ocağın altını kapatın. Domates sos için ince kıyılmış soğan ve sarmısağı zeytinyağında kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin. Domates yumuşayana kadar pişirip, tuz, karabiber ve fesleğini ekleyin. 2-3 dakika daha pişirdikten sonra blenderden geçirin. Beşamel sos için zeytinyağını kızdırıp kepekli unu katın ve rengi dönene kadar kavurun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak light sütü azar azar ilave edin. Koyulaşınca ocaktan alıp tuz ve karabiber ekleyin. Orta büyüklükte bir fırın kabının dibini iyice yağlayıp lazanya ile kaplayın. Üzerine sıra ile sebze karışımı, beşamel sos ve domates sos yayın. Aynı işlemi 3 kat olacak şekilde tekrarlayın. En üste beşamel sos ve domates sos döktükten sonra rendelenmiş light kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Piştikten sonra dilimleyerek kiraz domates, mısır ve soya filizi ile birlikte sıcak olarak servis yapın.