Pirinçli Mantı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HAMURU hazırlamak için unu bir kaba eleyip üzerine süt, yumurta ve tuz ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirin. Diğer taraftan iç harcı hazırlamak için, 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. Kıymayı tavaya alarak kavurun. Ayrı bir tavada, kalan tereyağını eritip ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Yıkanmış pirinçleri üzerine ilave edip 4-5 dakika kavurun. Kavurduğunuz kıymayı ve sıcak suyu ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Hamuru bezelere ayırıp 2 mm kalınlığında açın ve 5 cm'lik kareler halinde kesin. Hazırladığınız harçtan içlerine koyup bohça şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında renkleri hafifçe pembeleşene kadar pişirin. 5 su bardağı suyu kaynatıp et suyu tabletini eritin. Biraz tuz ekleyerek karıştırın. Sıcak olarak mantıların üzerine dökün. Önce harlı daha sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Servis tabağına alıp kiraz domates, dereotu ve nane ile süsleyin. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...