Mantı Çorbası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
AKŞAMDAN ıslattığınız nohutların üzerine 2 su bardağı su ekleyerek haşlayın. Hamuru hazırlamak için unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, tuz ve 3 çorba kaşığı su ilave edip yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirin. Bir kaba aldığınız kıymanın üzerine ince kıyılmış soğan, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Dinlendirdiğiniz hamuru unlu zeminde 1 mm kalınlığında açın. 1 cm'lik kareler halinde kesip içlerine harç koyun. Kareleri dört köşesinden birleştirerek kapatın. Tuz ve sıvıyağ eklediğiniz suya mantıları atın. Yumuşamalarına yakın nohutları ekleyin. Birkaç dakika birlikte pişirdikten sonra ocaktan alın. Küçük bir tavada tereyağını eritip salçayı kavurun. Nane ve limon suyunu da ekleyin. Bir-iki çevirip ocaktan alın ve çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL