Sofra
Yerel malzemelerle mevsimsel beslenme konusunda son derece hassas olan, bu konuda araştırmalar yapan Eataly’nin Executive Chef’i Claudio Chinali, sizler için lezzetli bir makarna hazırladı.

CLAUDIO CHINALI

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
İtalyan Mutfağı

MALZEMELER

    ORECCHIETTE MAKARNA İÇİN

    250 gram sarı buğday unu

    250 gram kavılca buğday unu

    220 ml ılık su

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Tuz

    HAŞLAMAK İÇİN

    1 yemek kaşığı tuz

    Yeteri kadar su

    SOS İÇİN

    3.5-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

    1 diş sarımsak

    1 adet taze kırmızı acı biber

    300 gram haşlanmış brokoli

    Tuz

  1. Makarnayı tuzlu kaynar suyla büyük bir tencerede 10-12 dakika veya tamamen yumuşayana kadar pişirin. Makarnayı süzgece alıp bir kenara koyun, 1 bardak pişirme sıvısı bırakın.
  2. Yağı, yapışmaz büyük bir tavada orta ateşte ısıtın. Sarımsakları ekleyin ve 1 dakika pişirin. Limon suyunu ilave edin, kabuklarını, kremayı, ayırdığınız makarna suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edin ve kaynatın. 2-3 dakika veya biraz koyulaşana kadar pişirin.
  3. Baklaları ve makarnaları sosa ilave edin, karıştırın ve 1 dakika daha pişirin. Ateşten alın parmesan ve fesleğen ile karıştırın. Makarnayı kaseye bölün ve ekstra parmesan ile süsleyin.