MALZEMELER
Yarım paket erişte
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
İki buçuk su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım çorba kaşığı hardal
tuz
Erişteyi makarna gibi haşlayıp iyice süzün. bir kapta margarini eritip, ince kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine unu ilave edin ve 2 dakika daha kavurun. Kavrulan una, yavaşça ve devamlı karıştırarak sütü ilave edin. Topak topak olmamasına dikkat ederek, 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Haşlanmış eriştenin üzerine sütlü karışımı, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısından fazlasını, tuzu ve hardalı katıp karıştırın. Fırına dayanıklı geniş bir cam kabı yağlayın ve içine erişteli karışımı koyup yayın. Üzerine kalan rende kaşar peynirini serpin. 180 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Dilimlenmiş kiraz domatesle servis yapın.