Fırın Makarna
Malzemeler
Yapılışı
-
1
MAKARNAYI yağ ve tuz eklediğiniz kaynamış suda 7-8 dakika haşlayıp, süzün. İç harcı için rendelenmiş beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve dereotu ile tuzu, haşlanmış makarna ile karıştırın. Beşamel sos için sıvıyağ ve unu bir tavada, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Soğuk sütü yavaşça eklerken bir yandan da topaklanmaması için karıştırın. Krema, tuz ve karabiber ekledikten sonra bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Peynir harçlı makarnayı güveç kabına alın ve üzerine beşamel sosu gezdirip, karıştırın. Tatların birbirine geçmesi için 15-20 dakika bekletin. Üzerine rendelenmiş mozarella peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL