MALZEMELER
1 paket fırın makarna
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar su
Tuz
İç harcı için:
200 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu,
tuz
Beşamel sos için:
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı un
500 ml soğuk süt
100 ml (1 kutu 200 ml) krema
Tuz,
karabiber
Üzerine:
150 gram mozzarella peyniri
MAKARNAYI yağ ve tuz eklediğiniz kaynamış suda 7-8 dakika haşlayıp, süzün. İç harcı için rendelenmiş beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve dereotu ile tuzu, haşlanmış makarna ile karıştırın. Beşamel sos için sıvıyağ ve unu bir tavada, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Soğuk sütü yavaşça eklerken bir yandan da topaklanmaması için karıştırın. Krema, tuz ve karabiber ekledikten sonra bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Peynir harçlı makarnayı güveç kabına alın ve üzerine beşamel sosu gezdirip, karıştırın. Tatların birbirine geçmesi için 15-20 dakika bekletin. Üzerine rendelenmiş mozarella peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.