Arnavut Mantısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ÖNCELİKLE unu derin bir kaba alıp, ortasını açın. Tuz ve su ile börek hamuru kıvamında bir hamur yapın. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Kıymayı, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ile köfte yoğurur gibi yoğurun. Hamuru ince olacak biçimde açın. Açılan hamurdan iri kareler kesin. Hazırladığınız kıymalı harcı, hamurların bir kenarına koyup, ikiye katlayın ve tepsiye dizin. Üzerleri kızarana dek orta ısılı fırında pişirin. Fırından alıp, sıcakken üzerine dövülmüş sarmısakla karıştırdığınız yoğurdu dökün. Kırmızıbiberi margarinde yakıp, mantının üzerine gezdirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...