4 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 paket karbonat
2 çay kaşığı zerdeçal
2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
KALIBI YAĞLAMAK İÇİN
Yarım çay kaşığı tereyağı
SOS İÇİN
2 adet portakalın suyu
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağı
Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çok iyi çırpın. Kalan malzemeyi sırayla ekleyin ve çırpmaya devam edin. Orta boy yuvarlak kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Kek karışımını kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek pişirin. Fırından alıp 10-15 dakika dinlendirin. Daha sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Çöp şiş yardımıyla keke bolca delikler açın. Sos için tüm sos malzemesini tencereye alın. Kivam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Ilık sosu kekin tüm yüzeyine dökerek içine çekmesini bekleyin. Bu süre içinde tabanda biriken sosu kaşık yardımı ile kekin üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.