Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2 su bardağı un

    1 çay kaşığı kabartma tozu

    1 tutam tuz

    125 gram oda ısısında yumuşatılmış tereyağı

    1 su bardağı toz şeker

    Yarım su bardağı krema

    2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

    4 adet orta boy yumurta

    Yarım çay bardağı zeytinyağı

    2 yemek kaşığı limon suyu

    1 yemek kaşığı vanilya özütü veya 2 paket vanilya

Fırını 170 derecede ısıtmaya başlayın. 30X10 santim ebatlarında kek kalıbının içine tereyağı sürüp un serpin. Un, kabartma tozu ve tuzu büyük bir kabın içine alıp karıştırın. Başka bir karıştırma kabında tereyağı, şeker, krema ve limon kabuğunu mikserle 10 dakika boyunca çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırmaya devam edin. Zeytinyağı, vanilya ve limon suyunu ekledikten sonra unlu karışımı yavaşça ve her eklemenin sonunda bu kez spatula ile karıştırmaya devam edin. Kek harcını kalıba doldurun. Sıcak fırında 45-50 dakika pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kalıbın içinde bekletin. Sürenin sonunda ızgara teli üzerine alıp ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.