Sofra
Severek yapacağınız frambuazlı, lor peynirli kek tarifi.

DİLŞAT YAŞAR

6-8 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 su bardağı frambuaz ya da böğürtlen

    375 gram lor peyniri

    150 gram un

    1 su bardağı toz şeker

    1 paket kabartma tozu

    3 adet yumurta

    1 çay kaşığı vanilya

    100 gram eritilmiş tereyağı

    Yarım çay kaşığı tuz

Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtaları, loru ve vanilyayı çırpın. Daha sonra iki karışımı birleştirin. Ilık tereyağını katın. Orta boy kelepçeli ve yuvarlak kek kalıbını pişirme kağıdı ile kaplayın. Frambuazların 3/4'ünü kalıba serpiştirin. Üzerine hamuru yayın. Kalan frambuazları üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Sürenin sonunda kürdan testi yapın. Kürdanı keke batırıp çıkarın. Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Temiz çıkmıyorsa kontrollü olarak 5 dakika daha pişirin. Ilık olarak servis yapın.