1 su bardağı frambuaz ya da böğürtlen
375 gram lor peyniri
150 gram un
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
100 gram eritilmiş tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtaları, loru ve vanilyayı çırpın.
Daha sonra iki karışımı birleştirin. Ilık tereyağını katın. Orta boy kelepçeli ve yuvarlak kek kalıbını pişirme kağıdı ile kaplayın. Frambuazların 3/4'ünü kalıba serpiştirin. Üzerine hamuru yayın. Kalan frambuazları üzerine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Sürenin sonunda kürdan testi yapın. Kürdanı keke batırıp çıkarın. Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Temiz çıkmıyorsa kontrollü olarak 5 dakika daha pişirin. Ilık olarak servis yapın.