Pastırmalı ekmek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yağı eritin ve ılıtın. Haşlanmış patatesi rendeleyin. İçine 2 adet yumurta ve 1 adet yumurtanın akı, beyaz peynir, dereotu, tuz, kabartma tozu ekleyip karıştırın. Orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın. Peynirli karışıma ılımış yağı ilave edip karıştırın. Un ilave edin ve tekrar karıştırın. Hamurun yarısını yağlanmış fırın kabına boşaltın ve elinizle bastırın. Üzerine pastırmaları dizin. Kalan hamuru üzerine yayıp, elinizle bastırın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...