Muzlu ve Yaban Mersinli Pankek

Yaban mersinli pankek tarifi ile kokusuna dokusuna doyamayacağınız bir pankek hazırlayacaksınız. İşte Yaban Mersinli pankek tarifi.

Muzlu ve Yaban Mersinli Pankek

Muzu çatalla ezip Hindistan cevizi unu, karabuğday unu, kabartma tozu ve badem sütünün 1/3'ünü ilave edip karıştırarak çok akışkan olmayan bir hamur elde edin.

Tavayı ayçiçek yağı ile hafifçe yağlayıp ısıtın. Hamurdan istediğiniz ölçüde alıp tavanın ortasına dökün ve sallayarak yuvarlak şekil almasını sağlayın. Üzerine yaban mersini serpip küçük kabarcıklar görene kadar 2-3 dakika pişirin. Diğer tarafını da aynı şekilde pişirin ve servis tabağına alın.

Karabuğday unu çok sıvı çektiğinden kalan hamura ara ara kalan badem sütünden ekleyerek hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Üzerine bal gezdirip servis yapın.


Pankek normal tavada olur mu?

Pankek normal tavada da yapılabilir. Tavanıza bir miktar yağ döküp bunu peçete veya temiz bir kağıt yardımıyla tavanıza yayarak pişirebilirsiniz.


Kabartma tozsuz pankek yapılır mı?

Biz pankekimizde kabartma tozu kullandık fakat kabartma tozsuz da pankek yapılabilir. Bunun için yumurtanın beyazını farklı bir kapta iyice köpürterek çırpmak bir seçenektir.


Pankek'in piştiğini nasıl anlarım?

Hamur tavada göz göz hale gelmesi pankek'in alt kısmının pişmiş olduğunu gösterir. Ters çevirerek diğer kısmı da pişirdiğinizde hazır hale gelecektir.


Güzel pankek nasıl yapılır?

  • İlk olarak kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.
  • Kullandığınız kabartma tozu ve diğer malzemelerin tarihlerini kontrol etmeniz gerekir. Tarihi geçmiş ürünler pankek'in kabarmasını ve lezzetini etkiler.
  • Pankek pişirdiğiniz tavanın önceden ısıtılmış olması ve çok sıcak olmaması gerekir. Çok sıcak tavada pankekinizin yüzeyi yanarken içi tam pişmeyebilir.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...