Patatesli Tepsi Çöreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için tüm malzemeyi yoğurup ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini streç filmle kapatıp oda ısısında 30 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda hamur iki katına çıkmış olacak.

  • 2

    Elinizi zeytinyağı ile yağlayıp hamuru yağlanmış 30 cm çapındaki fırın kabına alın. Üzerine domates ve zeytin yerleştirin. Daha sonra kekik serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...