Mısır Ekmeğinde Kalpler
Malzemeler
Yapılışı
-
1
YUMURTA ve tozşekeri çırpın. Üzerine sıvıyağ, süt ve tuzu katıp karıştırın. Un, mısır unu ve kabartma tozunu da ekleyin. Kalp şeklindeki teflon kalıpları yağlayıp içlerine hamurdan dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Üzeri için labne peyniri ve yoğurdu karıştırın. Dereotu ve maydanozları da ekleyip karıştırın. Ekmekleri servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine labneli karışımdan bir çorba kaşığı kadar koyun. Diğer taraftan susamları yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyup çok kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Soğuduktan sonra ekmeklerin üstüne serpin. Kiraz domateslerle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL