Mısır Ekmeği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    MISIR ve buğday ununu derin bir kaba alarak karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açarak kenarlarına tuz serpiştirin. Maya ve tozşekeri havuza ilave edin. Ilık sütü ekleyin. Katı olmayan, hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Mısırı ilave ederek karıştırın. Kalıbı yağlayarak hamuru içine alın. Üzerini örtün. Hamur iki katı olana kadar dinlendirin. Kabardığında ılık zemin üzerine alarak yoğurun. Tekrar kalıba alarak 20 dakika daha dinlendirin. 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldığınızda ılınmasını bekleyin. Kalıptan çıkararak ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...