200 gram ev yapımı lor
2 su bardağı taze bezelye
1 yemek kaşığı nane
Yarım demet kıyılmış nane
1 diş sarımsak
1 adet çırpılmış yumurta
50 gram un
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Birer kaşığı tuz ve karabiber
DOMATES SOS İÇİN
2 adet olgun ve büyük boy domates
3-4 adet kiraz domates
Birer tutam tuz ve karabiber
2 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı kuru fesleğen
Domates sos için büyük domatesleri rendeleyin. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Daha sonra tüm sos malzemesini kısık ısıda 30 dakika pişirin. Lor, bezelye, kuru ve taze nane, sarımsak, yumurta, un, tuz ve karabiberi mutfak robotunda çekin. Harçtan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp elinizde yuvarlayın. Daha sonra alttan ve üstten bastırarak şekil verin. Unlanmış tepsiye yerleştirin. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Mücverlerin yarısını tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirin. Kalan mücverleri de kalan zeytinyağında pişirin. Domates sosla birlikte sıcak ya da soğuk olarak olarak servis yapın.