1 paket kuru maya
3 adet yumurta
250 gram lor peyniri
50 ml krema
70 gram eritilmiş tereyağı
280 gram un
1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
1 yemek kaşığı zeytinyağı, kimyon, haşhaş tohumu, çörek otu veya susam tohumu
Mayaya 4-5 yemek kaşığı ılık su ekleyin ve kabarmasını bekleyin. Yumurta, lor, krema, tereyağı, tuz ve mayayı iyice karıştırın. Unu eleyip yavaş yavaş mayalı karışıma ekleyin. Elastik bir kıvam alana kadar yoğurun. Temiz bir kaba alıp üzerini streç film ile kapatın. Hamur iki katına çıkana kadar 30-40 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin. Sürenin sonunda hamuru ikiye bölün. İnce bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Daha sonra dilimler haline kesin. 1 adet hamur parçasını iki ucundan tutup farklı yönlerde kıvırın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün. Kimyon, haşhaş tohumu, çörek otu veya susam tohumu serpin. Fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.