Sofra

Porsiyon

MALZEMELER

    Yarım kg vişne
    Yarım kg çilek
    Yarım kg böğürtlen
    200 gram yaban mersini
    Dört buçuk su bardağı tozşeker
    1 adet limonun suyu
VİŞNELERİN çekirdeklerini çıkarıp bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı tozşeker ekleyin. Çilekleri temizleyip vişnenin üzerine yayın. 1 su bardağı tozşeker gezdirin. Böğürtleni ve yaban mersinini yıkayıp süzdükten sonra tencereye alın. Üzerine kalan şekeri gezdirin ve kapağını kapatın. Bu şekilde bir gece buzdolabında bekletin. Daha sonra ocağa oturtun. Kısık ateşte, arada bir tencereyi sallayarak reçeli karıştırın ve üzerinde biriken köpükleri alıp, 1 saat pişirin. Limon suyunu ilave edin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.