Katmer
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, 2 su bardağı sıcak su ve 2 çay kaşığı tuzu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 7-8 adet bezeye ayırın. Sonra düz bir zeminde unla açın. İçi için tereyağı ve margarini birlikte eritip hamurların üzerine gezdirin. Hamurların kenarlarını içeri doğru kapatıp rulo yapın. Hamuru kendi ekseni etrafında dolayıp 5-10 dakika dinlenmesi için bekletin. Merdaneyle tabak büyüklüğünde açın. Üzerine sürmek için, tereyağını eritip su ve tuzu ekleyin. Donmaması için ocağın üzerinde kısık ateşte bekletin. Hamurları yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Servis tabağına alıpkaynamakta olan su-yağ karışımını sürün. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL