Karışık Erik Marmeladı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ERİKLERİ yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Geniş bir tencereye alıp üzerine suyu ekleyin. Kısık ateşte eriklerin kabukları ayrılmaya başlayana dek kaynatıp ocaktan alın. Ilındıktan sonra tel süzgeçten geçirin. Yeniden tencereye alıp üzerine tozşeker ekleyin. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kıvam alana dek pişirin. Limon suyunu ekleyin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltıp uygun bir yerde saklayın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL