200 gram doğranmış ıspanak
1 yemek kaşığı sadeyağ
Birer çay kaşığı kişniş ve kimyon tohumu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 adet ince doğranmış kapya biber
1 adet ince doğranmış orta boy soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
200 gram polenta
1 çay tuz
SERVİS İÇİN
Ev yapımı domates sos
Sadeyağı tavada eritin. Kimyon ve kişnişi yağda 2-3 dakika kavurun. Taze zencefili, kapya biberi ve soğanı ekleyin. Soğan pembeleşinceye kadar pişirin. Ispanağı ekleyip tuz ve karabiberini katın. Ocağı kısıp kapağı kapalı olarak ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Orta boy tencereye 1.2 litre su doldurun. Kaynadığında polentayı ekleyin. Ocağı kısıp suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ispanaklı karışımı ekleyip karıştırın. Orta boy ve dikdörtgen bir kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirin. Hafifçe yağlayın. Üzerine zevkinize göre kırmızı pul biber biber, kişniş, kimyon ya da susam serpin. Karışımı nazikçe dökün ve soğumaya bırakın. 1-2 saat ya da 1 gece buzdolabında dinlendirin. Sürenin sonunda polentayı dikdörtgen olacak şekilde dilimleyin. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında arada bir çevirerek 40 dakika pişirin. Yanında ev yapımı domates sosla ya da sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.