Fıstıklı Üzüm Reçeli
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Kısık ateşte rengi hafifçe dönene kadar kavurun ve ılınmaya bırakın. Üzümleri yıkayıp tanelere ayırın. Tozşeker ve suyu bir tencereye alın ve şurubu hazırlayın. Üzerinde oluşan köpükleri ara ara alın. Kaynayınca üzümleri ekleyip kıvamlanana kadar kısık ateşte kaynatın. Ocaktan almadan önce fıstıkları ve limon suyunu ekleyin. Bir-iki dakika sonra ocaktan alın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL