Beyaz Peynirli, Enginarlı Sebzeli Kiş

Beyaz Peynirli, Enginarlı Sebzeli Kiş
KOLAY 4-6 KİŞİLİK

Dolmasından zeytinyağlısına birçok tarife yakışan enginarla bu kez enfes bir kiş yaptık. İçini başka sebzelerle de doldurduk. Kolay tarifiyle enginarlı kiş tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için soğuk tereyağını küp şeklinde kesin. Un, tuz ve tereyağını mutfak robotunda kum gibi dağılana kadar çekin. İçine 1 adet yumurtayı ekleyerek tekrar robotu çalıştırıp hamuru kontrol edin.

  • 2

    Hamur henüz kıvam almadıysa buzlu suyu katıp elinizle hamuru çok ısıtmadan yoğurun. Hamuru yuvarlayıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.

  • 3

    Sürenin sonunda iki adet pişirme kağıdının arasında açıp 23 cm'lik kek kalıbının içine kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Kabarmaması için çatalla ortasından delikler açın.

  • 4

    Ortasına buruşturulmuş pişirme kağıdı yerleştirip nohut, kuru fasulye, mercimek gibi baklagillerden serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.

  • 5

    Fırından alıp, üzerindeki pişirme kağıdı ve baklagilleri alın. 5 dakika dinlendirin. Kalan 1 adet çırpılmış yumurtayı hamurun üzerine ve yanlarına sürüp tekrar 5 dakika fırına verin.

  • 6

    Fırından alıp, kiş hamurunun üzerine doğranmış sebzeleri ve peyniri yerleştirin. Kiş harcı için malzemelerin hepsini çırpma teli ile homojen olana kadar çırpın.

  • 7

    Sebzelerin üzerine dökün ve son kez fırına verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Fırından almadan önce orta kısmını kürdanla kontrol edin.

  • 8

    Eğer üzeri kızardığı halde kiş hamuru pişmediyse, üzerini pişirme kağıdı ile örterek kontrollü şekilde pişirmeye devam edin. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...