Baharatlı Patlamış Mısır
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ZEYTİNYAĞINI büyük bir tencereye alın. İçine 3 adet mısır tanesi atıp ocağa oturtun. Mısırlar patlayınca kalan mısırı tencereye ekleyin. Kapağını açmadan arada bir tencereyi sallayarak mısırı patlatın. Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine ince kıyılmış sivri biber, karabiber ve pulbiber ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kaşar eriyene kadar pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL