Yoğurt Soslu Kırmızı Biberli Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sıvıyağımızı tencereye alıp tavuklarımızı altın rengi olana dek kızartıyoruz.Pişen tavuklarımızı yağdan çıkartıp altını kısıyoruz ve ince doğranmış soğanlarımızı kavuruyoruz.Soğanlar kavrulunca içine ezilmiş sarımsaklarımızı atıyoruz.1-2 dk kadar da bu şekilde kavuruyoruz.Biber salçamızı ekleyip bir iki çeviriyoruz.Tavuk suyumuzu da ekleyip kaynatıyoruz.Kaynayınca tavuk etlerimizi içine alıp beraberce 10 dk.kadar pişiriyoruz.Biz bu arada yoğurt ve kremamızı karıştırıyoruz.İçine baharat ve tuzlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.Yavaşça ocakta pişmekte olan tavuğumuzun içine ilave ediyoruz.
Kapağı açık şekilde sosumuz koyulaşıncaya dek kaynatıp ocaktan alıyoruz...
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL