MALZEMELER
1 kg.kemiksiz tavuk budu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet iri soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı tavuk suyu veya su
1 çorba kaşığı biber salçası
1/2 bardak yoğurt
1/2 bardak krema
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Sıvıyağımızı tencereye alıp tavuklarımızı altın rengi olana dek kızartıyoruz.Pişen tavuklarımızı yağdan çıkartıp altını kısıyoruz ve ince doğranmış soğanlarımızı kavuruyoruz.Soğanlar kavrulunca içine ezilmiş sarımsaklarımızı atıyoruz.1-2 dk kadar da bu şekilde kavuruyoruz.Biber salçamızı ekleyip bir iki çeviriyoruz.Tavuk suyumuzu da ekleyip kaynatıyoruz.Kaynayınca tavuk etlerimizi içine alıp beraberce 10 dk.kadar pişiriyoruz.Biz bu arada yoğurt ve kremamızı karıştırıyoruz.İçine baharat ve tuzlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.Yavaşça ocakta pişmekte olan tavuğumuzun içine ilave ediyoruz.
Kapağı açık şekilde sosumuz koyulaşıncaya dek kaynatıp ocaktan alıyoruz...