Sofra
İftar yemekleriniz için hazırlayabileceğiniz, lezzetli Tonus köftesi tarifi.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    500 gram ince bulgur

    500 gram yağsız kıyma

    1 adet yumurta

    2 yemek kaşığı un

    Tuz, pul biber, kimyon ve kekik

    İÇ HARCI İÇİN

    Böbrek yağı ya da kuyruk yağı

    Tuz, pul biber

İç harcı için böbrek yağını robottan çekip içine tuz ve pul biber ekleyerek yoğurun. Dinlenmesi için yarım saat buzdolabında bekletin. Ayrı bir yerde bulguru sıcak su ile ıslatın. Üzerine kıyma, yumurta, un, tuz, pul biber, kimyon ve kekik ilave ederek iyice yoğurun. Buzdolabında beklettiğiniz iç yağı küçük bilye şeklinde yuvarlayın. Bulgurlu köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içli köfte yapar gibi açın. Bu yağ bilyelerini içine koyup kapatın ve yuvarlayın. Tencereye sıcak su ve tuz ilave edip kaynayan suda köfteleri haşlayın. Süzerek servis yapın.

NOT: Bu köfte halk arasında 'cırt köfte' adıyla da anılmaktadır.