Tatlı Yahni (Gerdaniye)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
GERDANI bütün veya 3-4'e parçalayarak yıkayın. Bir tencerenin içine su koyarak haşlayın. Haşlarken suyun üzerinde biriken köpükleri delikli bir kepçeyle alın. Etler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Etler yumuşayınca, haşlama suyundan çıkartıp etleri kemiklerden ayırın. Etleri başka bir kaba alın. Kestane şekerlerini etlerin üzerine yayın. Haşlama suyundan ilave edip bir taşım kaynatın. Daha sonra tuzu ve tarçını ilave edin. Kısık ateşte yarım saat kadar kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL