Sebzeli Et Sote
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ETİ yıkadıktan sonra kağıt havlu ile suyunu alın ve bir tencereye koyun. Üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Wok tavaya (yoksa yapışmaz yüzeyli bir tava olabilir) zeytinyağını alın. Eti ekleyip, 1-2 dakika çevirin. Jülyen doğranmış çarliston ve kırmızı biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Sarmısağı ve piyazlık doğranmış soğanı katın. 1-2 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiber kattıktan sonra ocağın altını kapatın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL